top of page
eheelogo2020.png

Ennen ja jälkeen: Ravintola Kaskis

Sisustus-sarjassa julkaisemme ennen ja jälkeen kuvia tehdyistä tiloista. Tässä Eheen ensimmäinen työ, Ravintola Kaskis, joka valmistui helmikuussa 2014. Kaskikselle suunniteltiin myös myöhemmin päivityksiä 2017, joista on erillinen juttu. Tässä siis muutostyöt tuolloin vuonna 2014. Suunnittelu alkoi joulukuussa 2013, ja tavoitteena ravintoloitsijoilla oli avata ystävänpäivänä 2014, joten hyvä tiivis aikataulu oli. Suunnittelussa oli mukana tuolloin Eheessä mukana toiminut muotoilija ja sisustussuunnittelija Jenni Jokiniemi. : ) Ravintolasalia, ennen:


Jälkeen:


Kattopinnaksi valikoitui heijastava pinta tuomaan tilantuntua ja valoa. Katon kupariputkiston putket ovat metallin kierrätyskeskukselta ostettuja pieniä pätkiä, joista kasattiin iso elementti, muun muassa valaisimia varten. Kupari värinä valikoitui alkuperäisten metsänvihreiden lämpöpattereiden pariksi.

Suurin osa valaisimista on kirpputori- tai torilöytöja mutta myös Innoluxin tuotannossa 2013-2019 ollut Innolux Alma valikoitui tällöin Kaskikseen. Alma tehtiin saarniviilutetusta koivuvanerista Halikossa, eli sopi mainiosti ravintolan lähituottajateemaan. Kaikki, lähes neljäkymmentä pinnatuolia, löydettiin kirpputoreilta ja ne kunnostettiin ravintolakäyttöön. Menuille sekä asiakkaan kuiteille teimme itse vaneriset alustat, niihin ajeltiin laserilla logo ja muita elementtejä liittyen ravintolaan. Kuvassa näkyvä menukorttiteline löydettiin kirpparilta, ja se päivitettiin kupari-maalilla. Pöytälevyt ovat laminoitua vaneria puusepän toimesta. Pöytien jalat sekä ravintolasalin lattia tulivat tilaajan puolesta.


Sisäänkäynti ja näkymä kohti keittiötä, ennen:

Jälkeen:
Henkilökunta halusi ravintolaan paljon läpinäkyvyyttä ja muun muassa kaikkien raaka-aineiden syntyperä ja tuontipaikka ovat asiakkaille näkyvillä tai ne kerrotaan tarjoilujen yhteydessä - tähän avoimeen ja läpinäkyvään arvoon sopi meidän mielestä myös ikkuna keittiöön. Ikkuna on vanha mutta laadukkaasti kunnostettu, se valikoitui vanhojen ikkunoiden ja ovien liikkeestä.


Eteiseen ja sisäänkäyntiin päin, ennen:Ja jälkeen:Kaskiksen tilaan saatiin hyvin käytettyä matskua hyödynnettyä. Muun muassa taso/kaappi johon urakoitsija nikkaroi vesipisteen on vanha 50-luvun senkki.

Tästä työstä alkoi Eheen taival. Myöhemmin Kaskiksessa päivitettiin pintoja, asiakassohvaa sekä terassia Eheen toimesta. Niistä kirjoitellaan sittemmin lisää. Tilaa on päivitetty Eheen jälkeen myös muiden suunnittelijoiden toimesta. Ei muuta kun herkuttelemaan Kaskikseen!


/ Meeri


bottom of page