eheelogo2020.png

Ennen ja jälkeen: Miesten Parturi Turku

Arkistoista löytyi muutama kuva vanhasta, vuonna 2016 toteutetusta kohteesta. Käyn tässä läpi miltä tila näytti ennen sekä Eheen tatsin jälkeen, eli tässä lähtötilanne:

Muutama eripari kaluste, laminaattia, verhoja ja loisteputkivalaistusta.

Efektiseinä katseenvangitsijana sekä asiakastuolit.

Myyntituotteiden esillepanoa. Tästä siis liikkeelle. Aikaa on kulunut sen verran että en tarkalleen muista ihan kaikkea projektista, mutta muistaakseni aikaa oli vähän ja toiveena kotoisa, lämmin parturiliikkeen tunnelma sekä matala budjetti. Tällainen tilasta sitten tuli:

Laminaatti maalattiin, kalustus vaihdettiin täysin, loisteputket vaihdettiin kupuvalaisimiin sekä parturi-aiheista somistetta ripoteltiin sinne tänne. Meidän mielestä kotoisuutta toi epäsymmetrisuus sekä satunnaisuus, eli taulujen paikkoja ei mittailtu tarkoin, ei ole tapana. :-)

Aiempi efektiseinä maalattiin piiloon, vesipisteen hyllyt vaihdettiin siistimpään kuivauskaappiin. Takahuoneen oviverho löydettiin vastapäisestä Pelastusarmeijan myymälästä, penkki osto- ja myyntiliikkeestä ja naulakko oli roskiin menossa, me vaan siistittiin se ja maalattiin mustaksi.

Herrasväelle suunnattu parturiliike sisältää tietysti komeita vanhoja villahattuja ikkunalla, viestimässä arvokkuudesta. Asiakkaiden odotustuolit vaihtui myös koko tilan levyiseen penkkiin, jossa hyödynnettiin ikkunalautaa. Odotustilassa oli ennen pöytä tarjoiluja varten. Vaihdettiin pöytä vanhaan puukaappiin johon tarjoilut sai halutessa myös näppärästi piiloon. Oli muuten työ laittaa se tuohon huokoiseen seinään kiinni :-D


Vanhoja somisteita, jotka sopii parturiliikkeesseen, löytyi niin kivasti!


Myyntituotteiden hyllyt seiniltä vaihtui näihin, jotka peittävät näkymän henkilökunnantaukotilaan, tässä kohtaa oli siis ennen rullaverho. Tämä oli Eheen alkutaipaleen keikkoja. Käytetyn materiaalin käyttöaste oli täydet - vain kiinnityksen pienrauta sekä maalit olivat uutena kaupasta. Budjetti saatiin pysymään matalana koska pystyttiin hyödyntämään niin paljon käytettyä tavaraa - esimerkiksi parturipöydät olivat ennen ruokapöytä, joka saatiin Annetaan-palstalta, se vaan halkaistiin kahdeksi pieneksi pöydäksi. Paljon tehtäisiin varmasti tänä päivänä eri tavoin, mutta niinhän se aina menee! Ja voi olla että liikkeessä on tehty jo tässä viidessä vuodessa paljon taas muutoksia. Ai niin, parturiliikkeen omistaja -yrittäjä soitteli noin puoli vuotta muutostöiden jälkeen, oli saanut tällöin käsiinsä tilikauden veropäätökset, ja kertoi että liikevaihto oli tuplaantunut verraten aiempaan, heti sen jälkeen kun muutostyöt oli tehty. Johtuiko tämä Eheen tekemästä muutostyöstä - se jää mysteeriksi. :-) Toivon Miesten Parturi Turkuun paljon viihtyisiä työpäiviä ja asiakaskokemuksia tilassa!

Meeri Jälkeen-kuvat: Emil Shaw